Mednarodno podjetje Accor Hotels uradno vstopilo na slovenski trg

29.01.2018 09:00

 

Mednarodno podjetje Accor Hotels uradno vstopilo na slovenski trg

 

Svoja vrata sta odprla hotela Mercure Maribor City Center in Ibis Styles Maribor City Center

 

Maribor, 29. 1. 2017 - Ko je septembra 2017 strateški partner Orbis Hotel Group v vzhodni Evropi podpisal dve franšizni pogodbi s svojim partnerjem Terme Maribor d.o.o., je mednarodno podjetje Accor Hotels Group prvič vstopilo v Slovenijo. Glede na standard podjetja Accor bodo novo prenovljeni hoteli v centru Maribora uradno sprejeli svoje goste pod Accorjevo znamko od 29. januarja 2018 dalje. Končni znesek investicije je znašal okrog  600.000 evrov, vključno z osvežitvijo hotelskih sob, popolno prenovo hotelske avle in restavracije.

 

Oba hotela v centru mesta sta sedaj znana po novih imenih. Prej imenovan hotel Piramida se tako sedaj imenuje Mercure Maribor City Center 4*, nekdanji hotel Orel pa Ibis Styles Maribor City Center 3*. Sedaj sta postala del znamke, ki ima v lasti več kot 4.200 hotelov v 95 državah po celotnem svetu, ki jih upravlja ali vodi kot franšize francoska korporacija Accor Hotels Group. Danes je v tej korporatski družini več kot 250.000 zaposlenih ljudi, ki cenijo enakost med spoloma in spoštujejo rasno raznolikost.

 

Hotel Mercure Maribor City Center 4* izreka dobrodošlico svojim gostom z zgodbo, ki se nahaja v najbolj znani slovenski regiji vina, slavni po najstarejši trti. Hoteli Mercure so po celotnem svetu drugačni in zelo lokalno navdihnjeni. Prizadevajo si za kvaliteto in spoštovanje do lokalnih tradicij. Poznano je, da ima Maribor, skupaj s celotno štajersko regijo, več kot 100-letno tradicijo kvalitetnega vina in spoštovanja do drugih vinskih regij.

 

Po drugi strani pa je Ibis Styles Maribor City Center hotel 3* veliko bolj sproščen in pisan. Zgodba tega hotela je povezana z dejstvom, da je Maribor, kot drugo največje mesto Slovenije, prestolnica veliko kulturnih stvari in dom ene od največjih javnih kulturnih inštitutov v Sloveniji, Slovenskega narodnega gledališča. Maribor je prostor, kjer gostimo eno od največjih praznovanj umetnosti - Borštnikov festival. Potemtakem hotel, ki vabi ljudi v svoje gledališče v tem kulturnem mestu, predstavlja dober način interakcije s stradicijo in njenimi elementi. Z vodenjem skozi različne elemente drame, baleta, opere in tragedije odpiramo našim gostom popolnoma nov svet, poln dobrih stvari za videti in različnih načinov interakcij z nami. Ustvarjamo zgodbo, ki ne bo le pritegnila naših gostov, pač pa jih bo tudi pripeljala nazaj k nam.

 

Ignacio Rodriguez, direktor Term Maribor, pravi: »Z delno prenovo in osvežitvijo teh dveh hotelov nameravamo še bolj razvijati našo strategijo hotelskega menedžmenta, ki nas bo popeljala k temu, da postanemo eni od največjih in najuglednejših ponudnikov hotelov v tej regiji, posebno v Mariboru. Z vstopom Accor Hotel Groupa menimo, da smo pridobili veliko znanja, večje standarde in boljše pogoje pri nudenju ponudbe tujim gostom.«

 

Terme Maribor z novim obratom v strategijo hotelskega menedžmenta

 

Prej omenjene spremembe in odločitve za vstop tako velike in spoštovane verige Accor Hotel Groupa so del dolgoročne strategije podjetja Terme Maribor d.o.o., ki se namerava vedno bolj osredotočati na razvoj hotelske industrije kot glavne aktivnosti v prihajajočih letih.

 

Zato je bila odločitev za sklenitev takšnega dogovora pogojena s priložnostmi, ponujenimi z vstopom v to mednarodno korporacijo. Boljša vidnost na turističnem trgu, več obiskov tujih gostov, ki zaupajo omenjeni znamki, predvidljiva in enotna kvaliteta postrežbe je samo par prednosti, ki bodo popeljala Terme v prihodnost.

 

Z novo vizijo, svežo vsebino in privlačno ponudbo bodo hoteli podjetja Terme Maribor d.o.o. v centru in na Pohorju še naprej privlačili svoje goste, tako domače kot tuje.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih