Gostilna Pri treh ribnikih po domače pri Kličku, je najstarejša gostilna v Mariboru in deluje že od 1825 leta, čeprav je zamenjala nekaj lastnikov. Naše kuhinjske dobrote slonijo na tradicionalnih regionalnih in slovenskih receptih, z noto modernosti v pripravi in prezentaciji jedi. Sestavine so v največji meri slovenske, regionalne, delno iz ekološke pridelave, a nekaj je tujih sestavin, ki dajejo jedem zadnjo piko na “i”. Spremljava jedem je izbor slovenskih vin, s poudarkom na regionalnih proizvajalcih vina, ki so jih izbrali naši vinski svetovalci: Veronika in Danilo skupaj z Dragom Medvedom, vinskim vitezom reda Ordo equestris vini Europae.
Prepoznavnost kulinarične ponudbe A`la carte restavracije hotela Habakuk zaznamujejo prvinski okusi, prefinjeno izbrane sestavine ter kreativnost krožnika, ki gostu obogati kulinarično obzorje in pričara gastronomsko doživetje. Mavrico mednarodnih jedi (Goveji karpačo s Portovcem, Dimljen losos z gorčično omako) dopolnjujejo lokalne posebnosti (domači Skutini žlinkrofi, Vodni vlivanci z jurčki in lisičkami) ter nežnost sladkobnih okusov (Čokoladni fondant z gozdnimi sadeži) ob zaključku doživetja.
Gostje hotela Merucre Maribor City Center se lahko z izbranimi jedmi in pijačami okrepčajo v hotelski restavraciji Piramida, ki je še posebej primerna za organizacijo pogostitev in poslovnih kosil.
V hotelu Bellevue smo poiskali nekatere recepture starih domačih jedi, ki so se v svoji izvirnosti najdalje ohranile pri podeželskem prebivalstvu na Pohorju.
Hotel Bellevue nudi svojim gostom gostinske storitve v: Restavraciji Rosika, Kamin sobi, "Hoja baru" in na hotelski terasi (80-100 sedežev)
Gostje hotela Piramida se lahko z izbranimi jedmi in pijačami okrepčajo v hotelski restavraciji, ki je še posebej primerna za organizacijo pogostitev in poslovnih kosil.