Kadrovanje

 

Družba teži k temu, da se delavci poistovetijo s cilji in vrednotami družbe, saj samo na ta način je dosežena optimalna učinkovitost skupnega dela.
V primeru sprostitve delovnega mesta, ali če nastane novo delovno mesto, ga poskusimo najprej zasesti na podlagi priporočil že zaposlenih delavcev.
V primeru, da to ni mogoče, se odločimo za javni razpis.

 

Pogoje za zasedbo delovnega mesta že določa sistemizacija delovnih mest, za presojo ustreznosti kandidatov pa se odgovorni člani komisije, ki ni stalna, ampak je sestavljena iz vidika področja prostega delovnega mesta.

 

Kandidat, ki zasede prosto delovno mesto, ali že zaposleni delavec, ali pa na novo zaposleni delavec, so določeno obdobje usmerjani v nove naloge na podlagi programa usposabljanja, ki ga izvaja mentor, spremlja pa ga posebna komisija, ki ob koncu uvajalnega obdobja poda svoje priporočilo in mnenje upravi glede nadaljevanja sodelovanja tega sodelavca na dotičnem delovnem mestu.

 

Izobraževanja

 

Če bi se prenehali učiti takrat, ko s spričevalom v roki zadnjič stopimo iz osnovne, srednje, višje šole ali fakultete, bi nam v življenju bolj trda predla, predvsem pa se nikakor ne bi znašli ne v vsakdanjem življenju ne v poplavi informacij, ki so nam danes tako radodarno na voljo.

 

Stavek, da se učimo vse življenje, se ne glede na obrabljenost vedno znova potrjuje. Vseživljenjsko učenje v dokumentih in pobudah dobiva vedno večjo vlogo tudi v Evropski uniji. Cilj, ki si ga je zadala, da postane najuspešnejše, na znanju temelječe gospodarstvo na svetu, je namreč uresničljiv samo, če so v njegovo doseganje vključene vse starostne skupine prebivalstva.

 

Eden od temeljnih ciljev družbe Terme Maribor d.o.o. je prispevati k razvoju kvalitetnega izobraževanja delavcev v družbi, s spodbujanjem sodelovanja v izobraževanju in poklicnem usposabljanju.

 

Najpomembnejši cilji izobraževanja v podjetju so:

 • nadgrajevati znanja ter povezovanje teorije s praktičnim delom v neposrednem delovnem okolju,
 • razvijati osebne in poklicne kompetence, ki so potrebne za samostojno vključitev v delovni proces,
 • spoznati pomen dobre organizacije dela v podjetju,
 • navajati se na delo v timu,
 • samostojno opravljati lažja dela,
 • pridobivati nova strokovna znanja,
 • navajati se na gospodarno in racionalno delo,
 • razvijati komunikacijske spretnosti,
 • obvladati strokovno terminologijo v tujih jezikih,
 • spoznati specifične tehnološke pripomočke, sredstva, naprave,
 • pri delu upoštevati predpise iz varstva pri delu in požarne varnosti,
 • upoštevati npr. predpise HACCAP ali drugo,
 • naučiti se prevzemati vedno večjo odgovornost,
 • ob delu si razvijati ekološko zavest in razvijati pozitiven odnos do zdravega načina življenja.

 

Redni letni pogovori


Letni pogovor je element spremljanja dela in kariere delavcev, ki zagotavlja razvoj kadrov in njihovo uspešnost. Je oblika načrtnega dela s sodelavci, ki zagotavlja njihovo učinkovitost in ustrezno usposobljenost.

 

Z letnimi pogovori se zberejo kakovostne informacije o zaposlenih, o tem kako izrabiti njihove potenciale, jih polno angažirati in jim zagotoviti potreben razvoj, da bo mogoče doseči zastavljene cilje.

 

Sodelavci pridobijo jasne povratne informacije o svoji uspešnosti, o svojih značilnostih, ki so dobrodošle za opravljanje njihovega dela, ter o področjih, za katera se pričakuje, da se bodo še usposobili.

 

Družba Terme Maribor d.o.o. izvaja redne letne pogovore na nivoju visokega, višjega in srednjega managementa enkrat letno.

 

Socialna skrb


Socialna varnost v Sloveniji temelji na plačevanju prispevkov, ki jih vsi zaposleni in samozaposleni plačujemo v sistem socialne varnosti. Višina prispevkov, ki jih plačuje tako delodajalec kot tudi delojemalec je določena z Zakonom o plačevanju prispevkov za socialno varnost.

 

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje obvezno in prostovoljno. Obvezno zdravstveno zavarovanje izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Zavarovanci v sistemu obveznega zdravstvenega zavarovanja so vse zaposlene in samozaposlene osebe in vsi upokojenci, ki prejemajo pokojnino s strani slovenskega nosilca zavarovanja. Status zavarovane osebe lahko pridobijo tudi družinski člani zavarovanca, če nimajo možnosti vstopa na drugi podlagi.

 

Družba Terme Maribor d.o.o. pa ne skrbi samo za socialno varnost zaposlenih, ki je z zakonom določena temveč bdi tudi nad zdravjem zaposlenih.

 

Tako družba organizira obdobne zdravniške preglede za vse zaposlene, ki so v skladu z veljavno zakonodajo in pod okriljem Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

 

Prav tako pa družba v primeru dalj časa trajajočega bolniškega staleža delavca, delavcu zaradi izgube plače, nadomesti izgubo s solidarnostno pomočjo.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih