Skrb za zaposlene


Uspeh družbe je odraz spoštovanja do zaposlenih, skrbi zanje, predvsem pa odražanja zadovoljstva zaposlenih tudi na njihovih delovnih mestih. V družbi Terme Maribor d.o.o. dajemo velik poudarek na rast in razvoj zaposlenih, ki igrajo ključno vlogo pri doseganju ciljev in rezultatov naše družbe.

 

Terme Maribor d.o.o. smo uspešna družba, ki se usmerja v razvoj produktov in zaposlenih. Velik pomen dajemo tudi osebnemu razvoju in zadovoljstvu na delovnem mestu. Zaposleni so tako vsakodnevno nosilci poslanstva naše družbe in naših skupnih ciljev. S svojim delom, prizadevnostjo, strokovnostjo in veščinami pa pripomorejo k dobrim rezultatom in zadovoljstvu naših gostov.

 

V družbi s permanentnim delom z zaposlenimi povečujemo strokovnost in kompetentnost izvajalcev naših storitev in ter s tem zmanjšujemo odstopanja od zastavljenih ciljev in sprejemanja novih izzivov, ki so odraz sprememb v našem ožjem in širšem okolju.

 

Družini prijazno podjetje


Terme Maribor d.o.o. in MTC Fontana d.o.o. smo ponosni prejemniki polnega certifikata Družini prijazno podjetje, ki ga podeljuje Inštitut Ekvilib v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve, sofinancira pa Evropski socialni sklad.

Leta 2012 smo prejeli osnovni certifikat, ki smo ga 10. 7. 2015 nadgradili s polnim certifikatom Družini prijazno podjetje.

Izbrani ukrepi družbe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih:

 1. Načrtovanje letnega dopusta
 2. Otroški časovni bonus – vstop v šolo in uvajanje v vrtec
 3. Tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja
 4. Komuniciranje z zaposlenimi
 5. Komuniciranje z zunanjo javnostjo
 6. Raziskave med zaposlenimi o usklajevanju dela in družine
 7. Brošure
 8. Filozofija / načela vodenja
 9. Izobraževanje vodij na področju usklajevanja dela in družine
 10. Načrtovanje in izvedba programov nadaljnjega izobraževanja je v glavnem med delovnim časom
 11. Ponovno vključevanje po daljši odsotnosti
 12. Oglaševanje enakih možnosti
 13. Obdaritev novorojenca
 14. Novoletno obdarovanje otrok
 15. Sodelovanje svojcev zaposlenih pri občasnih delih v organizaciji /podjetju
 16. Zajtrk z direktorjem
 17. Interni razpisi za zaposlene

 

Pomen zadovoljstva zaposlenega za celovito zadovoljstvo gosta

Terme Maribor d.o.o. in MTC Fontana d.o.o. sta storitveni podjetji, kjer je zadovoljstvo zaposlenih zelo pomembno. Naši zaposleni so vsak dan v neposrednem stiku z gosti in zadovoljstvo na delovnem mestu omogoča nasmehe, toplo prijaznost ter večjo pripravljenost na izzive. Prepričani smo, da nam in našim gostom projekt Družini prijazno podjetje prinaša koristi-zadovoljstvo naših zaposlenih in posledično zadovoljstvo naših gostov.

 

Dodatno zdravstveno zavarovanje

 

Sistem zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji je urejen tako, da vam del stroškov zdravstvenih storitev krije obvezno zdravstveno zavarovanje, razliko do celotne vrednosti zdravstvenih storitev pa plačamo sami. Stroški za doplačila, ki bi jih morali plačati sami, so lahko zelo visoki, vendar se jim lahko izognemo s sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

 

Dopolnilna zdravstvena zavarovanja so najpogostejša oblika prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja. Delavci družbe Terme Maribor d.d. imajo sklenjena prostovoljna zavarovanja pri različnih zavarovalnicah. Največji del zavarovancev pa je pri Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, kar 63 %, preostanek se porazdeli med ostale ponudnike dodatnih zdravstvenih zavarovanj.

 

Delavci, ki so dodatno zdravstveno zavarovani pri Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, imajo to ugodnost, da vsako spremembo, ki se zgodi v času zavarovanja zanj, ureja Pravno in kadrovsko področje, tako da nimajo dodatnih poti in stroškov.

 

 

Kolektivno nezgodno zavarovanje

 

Kolektivno nezgodno zavarovanje je ena od oblik osebne zavarovalne zaščite delavcev in njihovih družinskih članov (stare od 14 do 75 let), v primeru izgube osebnih dobrin ob nezgodi. Je torej odgovor na izziv nevarnosti, ki obdajajo človeka, tako pri delu kot v prostem času.

 

Za nezgodo se šteje nenaden, nepredviden in od zavarovančeve volje neodvisen dogodek, ki deluje od zunaj in naglo na zavarovančevo telo ter povzroči njegovo smrt, trajno invalidnost, prehodno nesposobnost za delo, nastanitev in zdravljenje v bolnišnici ali nastanek stroškov zdravljenja.

 

Družba Terme Maribor d.d. je kot pravna oseba sklenitelj kolektivnega nezgodnega zavarovanja za zaposlene in njihove družinske člane, pri zavarovalnici TRIGLAV d.d., po splošnih pogojih za zavarovanje oseb PG-NE 06-11.

 

Pristopno izjavo izpolnijo delavci v pisarni Področja ekonomika, ter so plačniki mesečne premije, ki si jo sami izberejo.

 

V odločitev so na razpolago naslednje variante:

 

zap. št. nezgodna smrt invalidnost dnevna odškodnina smrt zaradi bolezni stroški zdravljenja mesečna premija/oseba
1. 8.345,86 16.691,71 8,35 1.251,88 208,65 5,55
2. 6.676,69 13.353,37 6,68 1.251,88 208,65 4,51
3. 5.842,10 11.684,20 5,85 1.251,88 208,65 3,98
4. 4.172,93 8.345,86 4,18 1.251,88 208,65 2,95

 

Ob nezgodi je potrebno poiskati zdravstveno oskrbo v SB ali pri osebnem zdravniku, saj smo z dnem zdravstvene oskrbe oz. nezmožnosti za delo-bolniški stalež, upravičeni do dnevne odškodnine.

 

Nezgoda se prijavi na obrazcu prijava nezgode, v področju ekonomika ter se z ustrezno zdravstveno dokumentacijo pošlje v obravnavo zavarovalnici.

 

Varstvo pri delu in požarna varnost

 

Družba je v skladu z veljavnimi predpisi sprejela Izjavo o Varnosti z oceno tveganja, tako da se delovna opravila organizacijsko in s tehničnimi sredstvi urejajo na način, da ne bi prišlo do možnosti ogrožanja varnosti in zdravja zaposlenih ali možnosti, da bi prišlo do poškodb ali uničenja lastnine družbe.

 

Zaposlen je strokovni sodelavec, ki v družbi na področju Varnosti in zdravja pri delu ter Varnosti pred požarom redno nadzoruje stanje na teh področjih in v primeru nevarnosti za zdravje zaposlenih predlaga ukrepe odgovornim za odpravo le teh.

 

Zaposleni lahko tudi sami opozorijo na morebitne nepravilnosti in preko svojih predstavnikov zahtevajo izboljšave, katere vodstvo družbe obravnava, ter na osnovi podanih argumentov ustrezno reagira.

 

Varnost pri delu se zagotavlja predvsem z:

 • rednimi pregledi in preizkusi delovnih sredstev,
 • rednimi meritvami elektroinštalacij, plinskih inštalacij …,
 • rednimi preiskavami kemičnih, fizikalnih in bioloških škodljivosti, ki so prisotne v delovnem procesu,
 • rednimi pregledi in preizkusi gasilnih sredstev,
 • obveščanjem o nevarnostih v zvezi z nevarnimi kemikalijami,
 • posredovanjem navodil za varno delo,
 • rednim usposabljanjem za varno delo in varovanjem v primeru požara,
 • rednim dodatnim usposabljanjem za varno delo na izpostavljenih delovnih mestih,
 • zagotavljanjem osebne zaščitne in varovalne opreme pri delu,
 • preiskavami škodljivosti v delovnem okolji (ustrezna osvetlitev, temperatura …),
 • obdobni preventivni zdravniški pregledi zaposlenih pri pooblaščenem zdravniku medicine dela.

Statistični podatki kažejo, da v zadnjih petih letih ni zabeleženih težjih nezgod pri delu, nezgode v zvezi z delom pa se v zadnjih letih znižujejo, kar potrjuje, da se v družbi skrb za varnost pri delu povečuje. S tem pa zmanjšuje verjetnost, da bi bili zaposleni izpostavljeni nevarnostim, ki bi vplivali na njihovo VARNOST IN ZDRAVJE.

 

Pogled v delo strojnika-voznika na vrtinah termalne vode

 • kontrola cisterne pred polnjenjem
 • delo na strehi cisterne ob dvignjeni zaščitni ograji
 • polnjenje cisterne preko zgornjega preklopa

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih