TERME MARIBOR

Poslanstvo in prednosti

 

Poslanstvo družbe Terme Maribor d.o.o. je gostom - tako tujim kot domačim - nuditi kakovostne storitve v vseh segmentih ponudbe, slediti trendom na tržišču ter zagotavljati uspešnost družbe v prihodnje.

 

Družba Terme Maribor d.o.o. želi še naprej ostati finančno stabilna družba, ki bo s cenjeno in uveljavljeno tržno znamko ter prijaznimi in usposobljenimi ljudmi, z zagotavljanjem najvišje kakovosti storitev, uspešno poslovala ter nadgrajevala finančno uspešnost vseh strateško pomembnih dejavnosti družbe.

 

Poslanstvo družbe v mikro okolju se odraža v doprinosu k razvoju mesta Maribor in s tem k dvigu njegovega ugleda v širšem prostoru. Raznolikost in hkrati celovitost ponudbe nam zagotavljata, da zadovoljimo tudi najzahtevnejše goste. Zadovoljni gostje so naše najboljše priporočilo. S ponosom povemo, da je kakovost storitev na ravni, kakršno pričakujete.

 

Nenehno skrbimo, da ostanemo v koraku s časom, prav zato so naši objekti opremljeni z najsodobnejšo opremo in tehnologijo. S tehnično opremo v Kongresnem centru Habakuk in Poslovnem klubu hotela Piramida ter s kvalitetno medicinsko opremo v Medicinsko termalnem centru Fontana sodimo v vrh tovrstnih ponudnikov v Sloveniji.

 

Družba zaposluje odlične strokovnjake z mnogih področij in nenehno skrbi za njihovo dodatno izobraževanje. Njena poslovna vizija je učinkovito izvajati kadrovski razvoj in biti zaposlenim in okolju prijazno podjetje.

 

Med naše pomembne konkurenčne prednosti štejemo darove narave. Na eni strani Pohorje, z neizmernimi možnostmi za rekreacijo in oddih, na drugi strani vrelec z zdravilno termalno vodo, pa vinorodna gričevja itd. Ostati želimo okolju prijazno podjetje, obenem pa v družbi najboljših ponudnikov turističnih storitev v mestu, regiji in državi.

 

Temeljni cilji družbe:

 • projekt Habakuk II kot vsebisnko dopolnitev obstoječih wellness programov, obnova sob, zagotovitev pogojev za kategorizacijo hotela s 5*,
 • projekt razširitve prodajalne na starem mejnem prehodu Šentilj,
 • nadaljevanje razvoja in optimizacije notranjih procesov s ciljem nenehnih izboljšav kvalitete bivanja in ohranitve kategorizacije hotela.

 

Dejavnosti družbe

 • turizem (hotelirstvo in kongresni turizem, gostinstvo, wellness),
 • zdravstvo in
 • rekreacija
 • trgovina

 

OSEBNA IZKAZNICA

 

Ime: Terme Maribor, turizem, zdravstvo, rekreacija d.o.o.
Skrajšano ime: Terme Maribor, d.o.o.
Direktor: Ignacio Rodriguez Blas
Sedež: Ulica heroja Šlandra 10, 2000 Maribor
Telefon: 02 23 44 301
Telefaks: 02 23 44 330
E-mail: booking@termemb.si
Število zaposlenih: 254 na dan 31.03.2017
Osnovni kapital: 9.270.651,81 EUR
Datum registracije: 31.12.2012, SRG: 004-200701251
Davčna številka: 50534220
Matična številka: 1214 381 000
Lastništvo: v 100% lasti družbe Platanus d.o.o.

Dejavnosti družbe Terme Maribor d.o.o

 

Družba Terme Maribor

Družba Terme Maribor d.o.o. je pomemben ponudnik turističnih storitev v Sloveniji. Dejavnosti, kot so hotelska, kongresna, medicinska, wellness, gostinska, catering in trgovinska izvajamo v hotelih (Habakuk, Piramida, Arena, Bellevue, Orel, Hostel Uni, Bofenk in Videc) in v restavraciji Pri treh ribnikih.

 

Hotel Habakuk****

Hotel Habakuk**** (135 sob, 327 ležišč) je luksuzen hotel v prelepem okolju ob vznožju Pohorja. Gostje si lahko ob sprostitvi v hotelskih bazenih, savnah in fitnesu privoščijo tudi sprostitvene masaže v Beauty Spa centru. Kongresno-prireditveni center Habakuk ima najsodobnejšo opremo za izvedbo kongresov, konferenc in seminarjev.

 

Hotel Bellevue****

Hotel Bellevue**** (8 apartmajev, 42 sob; 124 ležišč + 50 dodatnih) se nahaja ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače v neposredni bližini smučišča. Gostom je na voljo tudi wellness center z bogato ponudbo savn, masaž, luksuzno kabino za dva (Ciproš sobo) in fitnesom. Hotel ima tri seminarske sobe ter večnamenski prostor ob recepciji, za otroke pa igralnico.

 

Hotel Piramida****

Hotel Piramida**** (71 sob, 121 ležišč) je poslovni hotel v središču Maribora. Nudi tudi sodobno urejen Poslovni klub, ki je namenjen organizaciji poslovnih srečanj, seminarjev, tiskovnih konferenc, ima pa tudi mini sprostitveni center, v katerem je gostom na voljo savna.

 

Hotel Orel***

Hotel Orel*** (71 sob, 126 ležišč) se nahaja v najožjem mestnem središču in se ponaša z dolgoletno tradicijo; hotel je bil v začetku leta 2006 popolnoma prenovljen.

 

Hotel Arena**** 

Arena****  (39 sob, 77 ležišč) z Areno *** (21 sob, 47 ležišč) je umeščen na obronke Mariborskega Pohorja. Leži v neposredni bližini najdaljšega osvetljenega smučišča v tem delu sveta. Je kot ustvarjen za športnike, poslovneže, družine in tudi individualne goste, ki si želijo preživeti nekaj sproščujočih dni v osrčju narave. Hotel Arena svojim gostom skozi slogan »Udobje v naravi« nudi veliko sončno teraso s pogledom na snežni stadion in gozdove ter wellness center z whirlpooli, savnami, počivališčem in fitness centrom.

 

Hotel Bolfenk****

Hotel Bolfenk**** (20 sob, 80 ležišč),  Apartmajska hiša Bolfenk**** (12 apartmajev za do 8 oseb).V samem hotelu je kavarna, velika kamin avla, shramba za smuči, restavracija in predavalnica, ki sprejme do 70 udeležencev. Hotel je neposredno povezan z Wellness Hišo Dobrega počutja in ima urejeno parkirišče. Hotel se nahaja na 1050 m nadmorske višine, v hotelsko apartmajskem naselju Bolfenk na področju Bolfenk na Mariborskem Pohorju.

 

Hotel Videc***

Hotel Videc*** (28 sob, 114 ležišč). Hotel je povezan z Aparmajsko hišo Videc*** (14 apartmajev za do 12 oseb). Sobe so živahno opremljene in ponujajo sprostitveni pogled na čudovito naravo. V hotelu je shramba za smuči in veliko restavracijo, v kateri se lahko odvijajo tudi seminarji ali pa kakršna koli praznovanja. Hotel se nahaja na 1050 m nadmorske višine, v hotelsko apartmajskem naselju Bolfenk na področju Bolfenk na Mariborskem Pohorju.  

 

Youth hostel UNI/ Residence hotel

Youth hostel UNI/ Residence hotel (55 sob, 102 ležišč) je namenjen študentom in gostujočim profesorjem. Nahaja se v strogem centru mesta Maribor (ob hotelu Orel).

 

Gostilna pri treh ribnikih

Gostilna pri treh ribnikih s tristoletno tradicijo se nahaja v prelepem okolju Mestnega parka. Poleti lahko uživate v prijetnem hladu na gostinskem vrtu, obdanim z zelenjem. Izbrana vina in prvovrstne jedi v odličnem ambientu vam bodo pričarali nepozabno doživetje.

 

Gospodarjenje z nepremičninami

Družba Terme Maribor upravlja tudi z lastnimi nepremičninami in lokali v Mariboru, ki jih oddaja v najem za različne poslovne namene.

 

Dejavnosti MTC Fontana

Medicinsko termalni center Fontana sodi med najsodobnejše centre v Sloveniji. V Centru za rekreacijo so gostom na voljo notranji in zunanji bazeni s termalno vodo, whirlpooli, fitnes, finske savne, turška kopel, solariji ter oddelek masaž. V Centru za medicino delujejo specialistične ambulante, in sicer na področju fizikalne medicine in rehabilitacije, radiologije, interne medicine, kardiologije itd..

 

Dejavnosti delimo na dva segmenta:

 • specialistična zunajbolnišnična zdravstvena dejavnost/zdravstvo,
 • rekreacija (bazeni, wellness, fitnes).

 

NOVICE

 

 

Podjetje skozi čas

1985

 • Začetki družbe Terme Maribor d.d. so se pričeli z ustanovitvijo družbe Turistično gostinsko podjetje POHORJE Maribor in njeno izločitvijo iz prometno turistične organizacije CERTUS Maribor.

1990

 • Odkritje termalne vode v Stražunskem gozdu.

1996

 • Odprtje Medicinsko rekreacijskega centra FONTANA (MRC) in začetki ukvarjanja z medicinsko dejavnostjo.

1997

 • Izločitev dejavnosti prirejanja posebnih iger na srečo iz podjetja Pohorje p.o. in prenos kapitala družbe Terme Maribor d.d. na Slovensko razvojno družbo, s ciljem izvedbe privatizacije družbe.
 • Sprejetje sklepa in akta o ustanovitvi družbe Terme Maribor d.o.o. in vpis v sodni register, nato leta 1999 preoblikovanje v d.d..

1998

 • Otvoritev novega petzvezdičnega hotela Habakuk.

2001

 • Privatizacija in dokončanje oblikovanja lastniške strukture družbe.

2002

 • 28. maja otvoritev Kongresno prireditvenega centra Habakuk, wellness-spa centra in novih nočitvenih kapacitet v hotelu Habakuk.
 • 23. aprila otvoritev prve restavracije Nordsee v Mariboru.
 • 7. marca otvoritev prenovljene Gostilne in pivnice Štajerc.

2003

 • MRC FONTANA – vstop v javno zdravstveno mrežo s podelitvijo delne koncesije za magnetno resonanco.

2006

 • Celovita obnova hotela Orel (februar – maj).
 • Novogradnja in adaptacija hotela Bellevue na Mariborskem Pohorju (maj - december).
 • V letu 2006 pripravljena in sprejeta Razvojno strateška usmeritev družbe za obdobje 2007 – 2011.

2007

 • Odprtje prenovljenega hotela Bellevue.
 • Preoblikovanje MRC Fontana v samostojni pravni subjekt MTC Fontana d.o.o., ki je v 100% lasti matične družbe.

2010

 • Prenova 34ih hotelskih sob in enega apartmaja v hotelu Piramida.
 • Prenova 52ih hotelskih sob in šestih apartmajev v hotelu Habakuk.